Nu GRATIS verzending bij iedere bestelling!

TheBagProtector draagt bij aan een duurzamere wereld

11 – 12 – 2020

Ook recycling draagt bij aan een betere wereld. Het levert minder uitstoot van CO2 op, geen uitputting van fossiele brandstoffen en bossen en natuur blijven behouden. Recycling betekent het terugwinnen van grondstoffen uit afval en deze opnieuw te gebruiken. Dit zorgt voor een besparing op zowel grondstoffen als energie. Alle producten die de mens gebruikt zijn voortgebracht uit grondstoffen van de aarde of energie. De ontwikkeling van deze producten levert meestal ook nog een berg vervuilende stoffen op. De meeste producten worden na een tijd weggegooid. Sommige producten worden zelfs geproduceerd en nooit door de mens gebruikt. Dit is zonde. Dit kan voorkomen worden door aan hergebruik te doen. Recycling dus! 

 

Hoe moet ik dan duurzamer leven? 
Als men niet bewuster omgaat met duurzaam leven is er een groot probleem voor onze nakomelingen. Wij ervaren nu zelf al enkele gevolgen door klimaatverandering. Veel mensen vinden het lastig om duurzamer te leven. Je moet van het gas af, minder vlees eten, minder plastic gebruiken, zuinig omgaan met energie, elektrisch rijden, meedoen aan recycling en nog veel meer. Wij van TheBagProtector lopen natuurlijk ook tegen deze problemen aan. Wat wel duidelijk is, is dat er een hoop mensen wel steeds duurzamer willen leven. Waarom begin je dan niet met kleine stapjes? 

 

Recycle samen met TheBagProtector!
Wist jij dat er jaarlijks 25.000 tenten achter blijven op festivalterreinen in Nederland? Dit zorgt voor een enorme belasting op het milieu! Één tentje weegt gemiddeld 3,5 kilo en bestaat voornamelijk uit plastic. Dit houdt in dat één zo’n tentje qua hoeveelheid plastic te vergelijken is met zo’n 8700 rietjes of 250 plastic drinkbekers! Hartstikke zonde om dit allemaal weg te gooien. Al deze tenten kunnen nog een prachtig tweede leven krijgen. TheBagProtector ziet het belang van het recyclen van producten ook in. Wij hebben ons gericht op waterdichte stoffen en dan voornamelijk op tenten. Wij maken van deze stoffen waterdichte tas hoezen om je rugzak te beschermen tegen de regen en vuil. Zodra de festivals weer toegestaan zijn, staan wij klaar om de achtergebleven tenten op te halen en een tweede leven te geven. Momenteel doen we het met andere tenten en stoffen die vele bedrijven ons toe sturen. Uit één festivaltentje halen wij gemiddeld 12 hoezen! Koop je bij ons een BagProtector, dan draag je bij aan een duurzamere wereld. Het is in ieder geval een klein stapje in de goede richting.

Deel ons verhaal!

Duurzaamheid X TheBagProtector

13 – 11 – 2020

TheBagProtector staat voor duurzaamheid. De vervuiling wordt gezien als een mondiaal probleem, recycling is hier een oplossing voor. Dit is juist hetgeen waar ThebagProtector voor staat en wat TheBagProtector doet; bijdragen aan een betere wereld. Onze waterdichte tashoezen zijn gemaakt van gerecyclede tenten. Tenten die achterblijven op festivalterreinen komen bij ons terecht en worden vervolgens hergebruikt in de vorm van een tashoes. Deze tenten komen niet bij ons terrecht doordat ze beschadigd zijn, maar door dat mensen deze tenten achterlaten op een festivalterrein; een gebrek aan de gevolgen voor de natuur door de festivalganger. Het voordeel van het gebruik van tenten is het feit dat tenten gemaakt zijn van oersterk materiaal wat dus tegen een stootje kan maar daarnaast 100% waterdicht is. Voorafgaande aan het proces waar een tent een tweede leven krijgt in de vorm van een tashoes, wordt er een uitvoerige kwaliteitscheck gedaan om te kijken of er geen kleine scheurtjes in het tentdoek zijn ontstaan waardoor het zijn waterdichtheid verliest. Mocht de tent dus nog wel waterdicht zijn gaat het proces in zijn werking waardoor de tent wordt gefabriceerd naar een tashoes van TheBagProtector. 


Wanneer u een tashoes van TheBagProtector aanschaft, draagt u bij aan de duurzaamheid. Hoe meer hoezen wij maken, des te meer tenten worden weggehaald van festivalterreinen. Er zijn genoeg voordelen aan gerecyclede producten kopen, een aantal daarvan zijn:
– Vermindering van de afvalberg;
– Verlaging van de CO₂-uitstoot;
– Het is energie besparend, nieuwe producten hebben een langer productieproces. 

Wij van TheBagProtector hopen dat u iets meer te weten bent gekomen over ons product en de duurzaamheid waar wij om geven. Met vragen over ons product of de duurzaamheid eromheen mag u altijd mailen naar: thebagprotector@hotmail.com.

Duurzaamheid begint bij jezelf, maar wij helpen graag mee.

Shopping cart

0

No products in the cart.